Waarom Joris bij papa & mama wilt slapen ...

Waarom Joris bij papa & mama wilt slapen ...

Dennis en ik boffen enorm met het feit dat Joris en Thomas hele goede slapers zijn 😇. Joris heeft wel eens een fase dat hij s ’nachts wakker wordt en dan bij ons wilt slapen. Zolang dat een fase is, vinden wij dat prima. Voordat je het weet zijn die gasten 18 jaar en slapen ze bij hun vriendinnetje 🤦‍♀️.

De laatste weken werd Joris regelmatig ´s nachts wakker: “Mammaaaaa"! Ik snap nog steeds niet waarom Joris nooit s ‘nachts om “Papaaaaaa” vraagt 🙄. Zal Dennis dat in ruil voor een spekje ofzo geregeld hebben 🤣. Papa ligt heerlijk te slapen en hoort het ook nooit ... zegt tie 😉.

Als Joris roept stap ik uit bed en loop ik naar zijn kamertje. Daar staat tie al klaar in zijn ledikantje. ‘Ik wil bij jou, mama”. En dan moet ik Nijn, zijn lievelingsknuffel meenemen en Mauri ook zijn lievelingsknuffel. Ik neem zijn beker voortaan ook gelijk mee. Anders word ik door meneer teruggestuurd (als ik weer net in bed plof) met het verzoek “mama, ik heb een beetje dorst”.

Ik til Joris op en leg hem bij ons in bed. Met een schuin oog kijk ik op mijn wekker hoe laat het is. Het is half drie. Joris komt tegen mij aan liggen en valt in slaap. Even later hoor ik gesnurk .. Dennis én Joris! Lekker jongens, de enige die minder goed slaapt is mama! Dan krijg ik Nijn in mijn gezicht, een arm tegen mijn neus en ik hoor Joris gesnurk bijna in mijn oor 🙉. Gelukkig kan ik redelijk goed tegen weinig slaap. Geen idee hoe dat komt, maar ik denk dat mijn lichaam dat heeft besloten na mijn bevalling. Op zich wel handig!

Maar toch, na een paar nachten op een rij kijk ik enorm uit naar een nacht doorslapen. Dennis heeft hier totaal geen last van. Die kijkt als hij wakker wordt verbaasd "Hé, ligt Joris hier? Ik heb hem helemaal niet gehoord vannacht!" Hoe dan? 🙊!

De volgende ochtend zitten we met z’n allen aan de ontbijttafel. Ik vraag me in gedachte af waarom Joris nou de laatste tijd ´s nachts wakker wordt. Joris praat al best goed voor zijn leeftijd en stelt mij heel de dag “waarom” vragen dus ik dacht laat ik ook eens een poging wagen. En ik vraag dus aan Joris “Joris waarom wil je s ‘nachts bij papa en mama slapen?”

Joris: “Omdat jij zo’n fijn kussen hebt mama”🙈  Ahhhh, wil je ook een kussen Joris vraag ik. "Ja, heel graag, mama!" Ik check nog even zijn antwoord, wil je bij papa en mama liggen omdat mama’s kussen zo fijn is? Ja! En vult hij (gelukkig aan) om dat ik het gewoon fijn vind! Wat zielig! Geen idee wanneer kinderen aan een kussen "toe zijn". Ik dacht straks in het nieuwe huis krijgt hij een groot bed, met een kussen en dekens, oepsie! 

Ik heb meteen de volgende dag bij de Hema een peuter kussen gekocht. Nou ik kan je zeggen, het is nu al de investering (€ 9,!) waard! Hij slaapt snachts gewoon weer door 🤣! En dat tie ‘s ochtends uitgebreid komt knuffelen voordat ik ga werken….dat wil ik de aankomende 18 jaar graag zo houden! Maar slapen doe ik toch het liefst alleen met Dennis!

Zo zie je maar, op mijn werk stel ik als consultant en timemanagement coach heel de dag vragen “Waarom doe je dat zo? En waarom dan? En waarom dan? En thuis zou ik het bijna vergeten! 🤗.