Voor het eerst autorijden met kinderen ... ik vond het zo spannend dat ik mijn auto in elkaar reed!

Voor het eerst autorijden met kinderen ... ik vond het zo spannend dat ik mijn auto in elkaar reed!

Joris was net vier uur oud en we mochten al naar huis. Hij had een veel te grote jas aan en zat in zijn maxi cosi. Gelukkig hadden we thuis al geoefend en wisten we hoe we de maxi cosi moesten bevestigen. Dennis mocht rijden, ik kon amper zitten van de hechtingen 😱. Nou daar gingen we dan met ons meest kostbare bezit in de auto! Ineens vind ik dat iedereen veel te hard rijdt, de bochten te ruim neemt en is alles in het verkeer levensgevaarlijk! Ik was enorm aan het "meerijden" wat natuurlijk alleen maar afleid 🤦‍♀️. Dennis vond het ook super spannend, hij reed gelukkig heel voorzichtig en we kwamen veilig thuis.  

In de periode daarna heb ik, toen alles weer redelijk was hersteld 😊veel gewandeld. Maar na een paar weken, was het zover. Ik ging voor het eerst autorijden met Joris. Nou ben ik al geen held op de weg, maar omdat ik voor mijn werk al jaren veel onderweg ben vind ik mijzelf inmiddels geen slechte chauffeur meer, alleen nog wel een slechte parkeerder haha. 

Ik kan "DE" dag nog als gisteren herinneren. Ik moest moet Joris naar het consultatiebureau en zou daarna koffie gaan drinken bij mijn zus. Dus ik ging voor het eerst met Joris in de auto. Super zenuwachtig was ik! Met klamme handjes aan het stuur reed ik richting het consultatiebureau. Toen ik op de parkeerplaats aankwam stond er een bus met een groene aanhanger geparkeerd aan de zijkant. Ik nam de bocht veel te krap en raakte de aanhanger. Ik voelde dat ik iets had geraakt, de mensen eromheen keken helemaal verbaasd. Gelukkig maakte ik geen echte botsing en was Joris helemaal okay. Ik stapte uit de auto en zag dat heel mijn voorkant was "opengetrokken". 

Ik ben in paniek naar de eigenaar van de auto gelopen en gezegd dat ik zo terug kwam, maar dat ik nu eerst met mijn baby naar de arts moest. Dat was helemaal goed. Dus ik met Joris naar het consultatiebureau en geprobeerd om alle rust te bewaren. Na het bezoek de hele rompslomp geregeld. Schadeformulier invullen, mijn redder in nood Dennis gebeld, mijn werk gebeld (sorry heb in mijn verlof de auto gesloopt) en de sleepdienst want mijn auto kon niet meer rijden. Ik ben met de kinderwagen naar huis gelopen en ik heb thuis gehuild, gehuild en gehuild! 

Ik ben die avond nog in de auto gestapt met kinderen en Dennis (dankjewel voor je wijze raad lief) om te voorkomen dat ik nooit meer zou rijden.

Nu gaat 't beter, maar voor iedereen die dit leest, kijk alsjeblieft goed uit onderweg!   

 

 

 

Doe mee met Alles Kids! Dé instacursus voor kersverse mama’s met kinderen onder de zes jaar. Een super praktische, humorvolle training die je helpt meer structuur aan te brengen in de hectiek van de dag en helpt tijd te creëren voor jezelf. Een cursus boordevol handige tips die zorgen voor een meer relaxte mama.