Verhaaltje voor het slapen loopt uit op een zoektocht naar een oranje tijger!

Verhaaltje voor het slapen loopt uit op een zoektocht naar een oranje tijger!

 

Ik vind het heerlijk om voor te lezen uit allerlei leuke boekjes! Gedichtjes, liedjesboekjes, ontdekboekjes en leuke verhalen. De boekjes leen ik regelmatig bij de bieb. De bieb is een uitje bij ons! Er is een heerlijke hoek voor Joris waar hij kan spelen, puzzelen en “lezen”. Dennis en ik kunnen daar lekker ontspannen en een kop koffie drinken☕.

We lezen ook regelmatig voor uit boekjes van "Anna".  “Anna gaat slapen” is een educatief boekje en een herkenbaar verhaal over het slapengaan en de kleine moeilijkheden die daar soms bij horen.

Wij hebben een fase gehad waarin Joris dacht dat ons tweepersoonsbed te groot was voor 2 personen. Hij wilde bij papa en mama slapen! Ik vind 't heerlijk als tie in de ochtend nog een uurtje bij ons in bed ligt maar niet heel de nacht. Voeten, armen of een knuffel in mijn gezicht en Joris slaapt horizontaal waardoor Dennis en ik allebei op 't uiterste randje komen te liggen. Dat is voortaan letterlijk onze nieuwe living on the edge 😎.

In het boekje staat dat Anna haar 3 knuffels uit haar bed moet halen en op het plankje mag zetten.

👦 "Een gele beer, een groene hond en een oranje tijger en de voeten van nijn. Ik heb ook een nijn!"

👩 “Heel knap lieverd! Ja, jij hebt ook een nijn!"

We geven Nijn een knuffel en ik ga verder met voorlezen.

👦 “Kijken, mama kijken!”

Op het volgende plaatje staan er 2 knuffels op het plankje en is de tijger "verdwenen". Joris snapt er niks van (ik trouwens ook niet 😉) 

👩 "De mevrouw van het boekje is de tijger vergeten te tekenen."

👦 "Joris uit!" "Ik wil de tijger voor Anna zoeken."

👩 "Nou dat lijkt me niet zo’n strak plan. De tijger is eraf gevallen."

👦😥 "Heeft de tijger pijn?"

👩💩"Nee, hij is er niet afgevallen, hij is bij oma logeren".

👦🎈"Ik wil ook bij oma logeren!

👩😥"Nee, je mag gaan slapen!"

👦😥"Ik wil oma slapen!"

Okay 😫... ik besluit om een ander verhaaltje voor te lezen. Na 20 minuten is Joris weer "rustig" en laat ik nog even zien dat de tijger niet achter het gordijn zit 😼.

Ik ga de schrijfster Kathleen Amant morgenvroeg een mail sturen!😾

Doe mee met Alles Kids! Dé instacursus voor kersverse mama’s met kinderen onder de zes jaar. Een super praktische, humorvolle training die je helpt meer structuur aan te brengen in de hectiek van de dag en helpt tijd te creëren voor jezelf. Een cursus boordevol handige tips die zorgen voor een meer relaxte mama.