Spelen, daar word ik gelukkig van!

Spelen, daar word ik gelukkig van!

Het leven zit soms zo volgepropt met dingen die moeten 🤦‍♀️ gebeuren dat je zou vergeten om intussen ook nog een beetje plezier te hebben. Spelen zorgt voor mij voor ontspanning en is daarmee een geweldig tegenwicht tegen stress ✌. Als je een rotdag hebt gehad, probeer dan eens om lekker te gaan spelen!

Ik ga heel graag met de jongens naar de speeltuin. Ik kan zelf dan ook niet wachten om te schommelen of in de draaimolen te gaan! Zodra de speeltuin in zicht is ren ik met de jongens de speeltuin in! Als mijn heupen tussen de glijbaan passen ben ik de eerste die er vanaf gaat “mama test even hoe hard de glijbaan gaat!”. Ik ben dan net een klein kind! 🤗

Ik vind het heerlijk om te spelen met Joris en Thomas! Ik ren Joris achterna met een flamingo 🐦en zet gekke stemmetjes op en maak hem helemaal dol. Dit doe ik ook net voordat tie naar bed moet 😁. Dennis vraagt dan of ik de kinderen niet zo druk wil maken voordat ze naar bed gaan. Ik probeer hem dan te overtuigen “dat het laatste beetje energie er uit moet voordat ze kunnen slapen”. Maar dit heeft er al een paar keer voor gezorgd dat Joris moest overgeven van het druk doen 😰 . Sorry, mama is over enthousiast! En als Thomas na de fles zijn oogjes al dicht heeft en Dennis hem op bed wilt liggen, ga ik nog “Kiekeboe” spelletjes doen! Gevolg: Thomas klaar wakker! Sorry, ik kan er niks aan doen 😉.

Ik ben ook dol op tekenen en knutselen! Ik word er ook steeds beter in. Want als Joris mij vraagt om een olifant 🐘 te tekenen en dat lukt niet helemaal, ga ik s ’avonds als de mannen op bed liggen én de kamer weer “struikelvrij” is, oefenen. “Google is mijn vriend” dus ik zoek op “hoe teken ik stap voor stap een olifant” en dan ga ik oefenen tot ik een super mooie olifant heb getekend! En als Joris dan de volgende ochtend wakker is (we zijn dan allebei meteen “aan”) neem ik hem meteen naar beneden en laat ik hem vol trots mijn olifant zien 😎. En zo zitten we soms samen om 6.30 uur te knutselen.

In pretparken en zwembaden ga ik helemaal los! Mijn neefjes en nichtjes zijn altijd blij als ik mee ga, omdat Tante Cindy overal mee in wil. Eigenlijk ben ik blij dat zij mee gaan, zodat ik overal mee in mag 😉. En als iemand aandringt "zullen we nog een keer gaan?" dan ben ik degene die het vraagt 😁.

Ik vind het heerlijk om weer (meer) kind te kunnen zijn nu ik zelf kinderen heb! En het is goed voor mijn energie. Die heb ik nou eenmaal best veel. Als ik heel de dag op kantoor gewerkt heb, (ja, ik kan ook serieus doen) en ik sport niet: dan wordt Dennis gek 😜 ! Dan is mijn energie er nog niet uit en ben ik een ongecontroleerde stuiterbal 🎱!

Dus als jullie een “volwassen” vrouw in de winkel zien rennen en zingen samen met een klein mannetje met een eigen winkelwagentje, dan zijn wij het! En als je goed kijkt zie je ver achter ons een hele rustige man met voorin zijn karretje een knappe baby. Misschien doet tie alsof tie er niet bij hoort, maar dat is wel 😉.