Samenwerken met mensen van een andere planeet: collega’s zonder kinderen!

Samenwerken met mensen van een andere planeet: collega’s zonder kinderen!

De laatste dag werken voor de vakantie 😀. Mijn agenda staat vol met acties en laatste afspraken. Maar als ik consequent mijn agenda volg dan komt het helemaal goed!

Na (weer) een zware nacht gaat om 6.00 uur mijn wekker 😰. Joris is ziek en hoest als een schorre zeehond. De nacht bestond uit : drinken brengen, warme thee maken en brengen (hoe durf ik koude thee aan te bieden 😊), snottebellen wegvegen, rugje wrijven, kusje geven. En net toen ik in slaap wilde vallen .. trinnngggggggggggggg de wekker 😴!

Met frisse tegenzin stap ik onder de douche met mijn ogen nog dicht.  Als ik mijn make-up aan het doen ben loopt Joris de badkamer in “Mama waarom verf jij je gezicht?”. Als ik eenmaal aangekleed ben en mijn wallen zijn weggeverfd loop ik naar beneden. Dennis is een boekje aan het voorlezen. “Ik ben nog een beetje moe” zegt Joris. Ik moet lachen, de arme schat “Ik snap het lieverd, mama is ook nog een beetje moe”. Joris vraagt of ik kom “chillen”. “Nee, sorry mama moet gaan werken”. Hij moet huilen, “mama, waarom blijf je niet bij mij!?”

Met een schuld gevoel stap ik de auto in. “Waarom wilde ik ook alweer werken en mama zijn (wat al een fulltime baan is!) combineren?” Als ik halverwege ben, kom ik er erachter dat ik nog steeds naar Tante Perenboom van Woezel en Pip aan het luisteren ben. Lekker bezig Cindy! Ik loop het kantoor van de opdrachtgever binnen en zoek een rustig plekje op waar ik me kan concentreren. Mijn collega komt een uur later binnen “Sorry, ik ben iets later, ik had gisteren een etentje met vriendinnen en ik had iets teveel wijn gedronken!” “Dus ik kon er echt niet uit vanmorgen!”

Ow, dat klinkt heerlijk, denk ik.  “Jeetje, wat zie je moe”, jij had ook even moeten blijven liggen 😉” zegt ze lachend. “Ja, dat klinkt heel goed, maar helaas is die optie er niet als je kinderen hebt.”

Samenwerken met mensen zonder kinderen vind ik soms best lastig! Ze hebben geen idee, komen ze van een andere planeet??? Als zij op het werk aankomen, dan heb ik er serieus al een halve dag opzitten. Waarom kan ik niet een dag ruilen? Nou, omdat dan mijn hele planning met oppas, peuterschool, etc. instort. Kun je echt niet twee uurtjes langer blijven? Neeeee, dan zie ik namelijk mijn kinderen niet meer! Waarom ik niet na 17.30 uur bereikbaar ben? Omdat ik dan thuis ben.

Ik hecht veel waarde aan mijn balans tussen werk en privé. Op mijn werk ben ik bezig met mijn werk en kijk ik geen foto’s of filmpjes van de kids die oma doorstuurt. En als ik thuis ben, ben ik thuis. Dan geef ik Joris en Thoms 100% aandacht en denk ik echt geen seconde meer aan werk! Dus sorry collega als je mij probeert s ’avonds te bereiken, morgen weer een dag. Want lieve collega’s van een andere planeet: ik heb 2 banen! En die op kantoor is peanuts 😉