Ork, ork, ork een boterham eet je met een .... vork!

Ork, ork, ork een boterham eet je met een .... vork!

We zitten in de fase dat we Thomas (alias Tommie) een boterham geven met een vorkje ๐Ÿด. Dennis en ik prikken het boterhammetje aan het vorkje en geven het aan Thomas en hij doet het dan zelf in zijn mondje. Thomas is onlangs 1 geworden ๐ŸŽˆ en tot die tijd duwde wij stukjes brood in zijn mond ๐Ÿ˜ฎ. Het bordje voor hem zetten met stukjes boterham is geen optie, in ieder geval niet bij Thomas. Hij stopt alle stukjes brood tegelijk in zijn mond of hij gooit het bordje inclusief alle stukjes brood op de grond ๐Ÿคฆโ€โ™€๏ธ. Laatst gooide Joris een stukje brood naar Thomas die het gretig oppakte en in zijn mond stoptte.ย  Joris zei "Kijk mama Tommie is net een eendje!" ๐Ÿฆ†๐Ÿคฃ .

Ik had vorige week een โ€œo,ja!โ€ moment ๐Ÿ˜Ž. Volgens mij gaven we Joris op deze manier al boterhammen toen hij acht maanden was ๐Ÿ™ˆ. Dat ik daar nu pas aan dacht ๐Ÿ™ƒ. Ik blijf erbij, het is echt anders een tweede kind ๐Ÿ˜‹.ย 

Het bevalt Thomas wel deze manier van eten ๐Ÿ˜. Super knap, Thomas doet netjes het vorkje in zijn mond en eet zo keurig het boterhammetje op. Dennis en ik moeten dan wel super snel zijn. Thomas eet snel, heeft altijd honger en accepteert het zeg maar niet dat je dan ook nog geen gesprek voert met elkaar en even zijn hapje vergeet ๐Ÿ˜ต. Eerst maakt hij nog een schattig geluidje, daarna gilt tie ๐Ÿ˜จ en als we dan nog niet luisteren gooit tie zijn drinkbeker op de grond. Hij heeft ontdekt dat dat best wel hard klinkt en dat we dan wel in actie komen โœŒ . Hij moet natuurlijk iets, aangezien hij nog niet echt praat. Hij brabbelt genoeg, maarย voor de gemiddelde mens is toch echt onverstaanbaar ๐Ÿ™Š. Natuurlijk denk ik bij ieder brabbelje "Hij zei toch echt mama!" ๐Ÿค—.

Sinds Thomas met een vorkje eten krijgt schilt dat enorm veel vlekken in zijn kleren. En die vlekken op zijn kleren of in zijn haar โ€ฆ kwamen vooral door mij๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ . Mijn fijne motoriek of misschien beter gezegd mijn motoriek is niet lekker ontwikkeld. Dus als ik een boterham in zijn mondje probeer te stoppen komt dat in zijn haar, op zijn broek, tegen zijn neus ๐Ÿ‘ƒ โ€ฆ Voordat je denkt โ€œHoe dan?โ€ hij beweegt ook veel he! Tis een druk baasje .. van wie zou die dat toch hebben?

Misschien heeft mijn moeder mij pas heel laat met een vorkje leren eten waardoor mijn motoriek niet goed ontwikkeld is ๐Ÿ˜š. Als ik Joris en Thomas laat vliegen ๐Ÿ›ซ op mijn voeten zie ik Dennis spaansbenauwd kijken, in de hoop dat ik de kinderen veilig laat landen ๐Ÿ™ˆ. Hij kent mijn motoriek ๐Ÿคฆโ€โ™€๏ธ. Zo had ik een bijna dood ervaring toen ik in Oostenrijk heel lomp een steile berg af liep (tegen het advies van Dennis in!). Uiteindelijk hing ik na een flinke schuifpartij aan een tak te bungelen met de afgrond onder mij. John (mijn zwager), nogmaals bedankt voor het redden van mijn leven! Ik zeg daar moeten we weer een wijntje ๐Ÿท op drinken!

ย 

ย 

ย 

ย