Joris "Mama, ik heb wel weinig opa's he?" Mijn vader is overleden ...

Joris

Vorige week kreeg Joris een envelop met twee brieven mee van zijn schooltje. Het was een uitnodiging voor de opa en oma’s 👴👵 ! Ze mogen in september een uurtje in zijn klas komen. Super cool!

Toen Joris het briefje kreeg en hij hoorde dat opa’s en oma’s mochten komen was zijn eerste vraag “Mag Turbo ook mee?”. Turbo 🐶 is de hond van mijn moeder. Juf Monique heeft uitgelegd dat dat niet zo’n strak plan was, maar dan verteld in de kindvriendelijke versie 😎. Wat tie overigens niet begreep “Mama, waarom vinden kindjes hondjes niet zo leuk”. Goeie vraag Joris! “Zal mama lekker een tosti bakken?” dat was mijn redding! Eén tosti vult inmiddels zijn kleine buikje niet meer, dus voortaan 2 tosti’s voor meneer ✌. Gebakken in een pannetje 🤗 ! Mijn zus bakt ze in een tosti-ijzer, maar daar gaat zijn voorkeur toch niet naar uit. En Thomas (alias Tommie) is ook dol op tosti’s 😋. Dus bak ik voortaan woensdagmiddag 4 tosti’s. Als Dennis thuis is zijn er dit zes, in een pannetje 😱! En de kinderen zijn 1 en 2 .. Dat beloofd wat 🙊. Gelukkig krijgen we in het nieuwbouwhuis een grotere keuken 😉.

Joris geeft het briefje vol trots aan ‘Oma Joseetje”. Oma Joseetje is mijn moeder en zij heet officieel “José”. Ik noem mijn moeder altijd mama, iets wat Joris heel gek vindt 😵. Dat is natuurlijk oma en niet mama! Ja, ik weet nog bij mijn neefje en nichtje dat het best even duurt voordat ze die logica (willen) snappen 😍. Natuurlijk komt oma Joseetje naar de opa en oma dag!

De andere brief geeft hij aan “Oma Billie”. Oma Billie is de moeder van Dennis en zij heet officieel “Willy”. Ik vond het ooit grappig om daar “Billie” van te maken en dat heeft Joris overgenomen 🙊. Nogmaals sorry Willy 🤦‍♀️! We kunnen nu nog 1000 x zeggen Willy, maar voor hem is en blijft het nu oma Billie. Stiekem is het nog wel grappig, toch 😂? Dennis vindt het iets minder grappig …

Oma Billie hoort bij Opa Rini. En opa Rini is de vader van Dennis en hij heet officieel .. Rini! Dat heb ik voor de goede orde maar zo gelaten 🤜.

Natuurlijk komen Oma Billie en Opa Rini ook naar de opa en oma dag van Joris zijn peuterschool!

Mijn vader is overleden toen ik nog heel klein was. Hij is omgekomen bij een verkeersongeluk. Super verdrietig natuurlijk 😪. Ik leef al meer dan 30 jaar zonder vader en het gemis blijft. Ik probeer altijd alles van een positieve kant te bekijken 🙏 en de positieve kant hiervan is dat mijn moeder, mijn zus en ik een hele hecht band hebben 😍! En dat is goud waard ✨! Bij bijzondere momenten, zoals kinderen krijgen is het gemis natuurlijk groter.

Joris heeft hier nog geen vragen over gesteld, maar de uitnodiging van de opa en oma dag heeft hem wel aan het denken gezet. “Mama, .. ik heb wel weinig opa’s hé?” Oeee, die kwam aan. Met tranen in mijn ogen 😰 zei ik “Ja, lieverd je hebt maar 1 opa”. Ik dacht hoe ga ik dit uitleggen aan mijn kleine jongen van 2 jaar 😨. Maar meteen daarna zei hij “En oma Billie heeft geen hondje 🐶!” Heerlijk de kinderlogica, en nog fijner dat ik nog niet hoef uit te leggen waarom Joris en Thomas maar 1 opa hebben.